04 Ianuarie 2024Sursa: IPJ OLT

CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

*
Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise

La data de 31 decembrie 2023, în jurul orei 18:10, polițiștii orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nicolae Titulescu, din orașul Corabia, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 19 de ani, din comuna Rusănești, județul Olt.

În urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive. 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului substanței interzise.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


**
Bărbat cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

La data de 2 ianuarie 2024, în jurul orei 17:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Cuza Vodă, din comuna Tia Mare, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Tia Mare, județul Olt.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice la o unitate medicală.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.


***
Cercetat pentru trei infracțiuni la regimul rutier

La data de 31 decembrie 2023, în jurul orei 14:55, polițiștii Secției de Polție Rurală nr. 10 Vișina au oprit pentru control, pe strada Șoseaua Obârșiei, în comuna Urzica, un tractor condus de către un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar remorca pe care o tracta figura ca fiind neînmatriculată/neînregistrată.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE