11 Februarie 2024Sursa: IPJ OLT

ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI

       În noaptea de 10/11 februarie 2024, în intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din municipiul Slatina și comunele limitrofe ale acestuia, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
  
Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.500 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 4 infracțiuni la regimul rutier.

În cadrul activităților, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe strada Mănăstirii, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Slatina, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, moment în care conducătorul acestuia nu s-a conformat și a accelerat.

Polițiștii au procedat la urmarirea autoturismului, cu semnalele acustice si luminoase în funcțiune, până pe strada Drăgănești, din localitate, unde autoturismul a fost oprit.

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat o femeie de 39 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că femeia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Aceasta a fost testată atât cu aparatul etilotest, cât si cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

 

 

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE