10 Ianuarie 2018Sursa: ipj olt

POLIȚIȘTII AU APLICAT SANCȚIUNI PENTRU PARCARE NEREGULAMENTARĂ

 

POLIȚIȘTII AU APLICAT SANCȚIUNI

PENTRU PARCARE NEREGULAMENTARĂ

 

 

4 cetățeni au fost sancționați contravențional de polițiștii Biroului Rutier Slatina pentru că au parcat neregulamentar, pe trotuar.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au intensificat acțiunile desfășurate pentru siguranța pietonilor și pentru respectarea normelor privind legilația rutieră.

4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 435 lei fiecare, pentru faptul că au parcat neregulamentar, pe trotuar, în municipiul Slatina.

Întrucât persoanele sancționate au invocat faptul că nu au avut cunoștință despre faptul că este interzis să parcheze în astfel de condiții, aducem la cunoștință cetățenilor faptul că necunoașterea legislației nu îi absolvă de răspundere.

Totodată, reamintim conducătorilor auto faptul că prevederile articolului 142, lit.n din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, a fost modificat  în sensul că "este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări în acest sens, respectiv indicatoare sau marcaje rutiere specifice"(cu avizul prealabil al poliției rutiere).

Vechea prevedere stabilea că "este interzisă oprirea voluntară, pe trotuar, dacă nu se asigură un spațiu de cel putin 1 metru pentru circulația pietonilor".

Acest tip de abatere este sancționată cu 2-3 puncte amendă și 2 puncte penalizare.

Astfel, pentru asigurarea siguranței pietonilor și pentru a nu stânjeni deplasarea acestora pe trotuar, în perioada următoare, polițiștii slătineni vor desfășura activități specifice pentru sancționarea acestui tip de abateri.