05 Septembrie 2017Sursa: IPJ OLT

ÎN WEEKEND POLIȚIȘTII AU VEGHEAT LA SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

ÎN WEEKEND POLIȚIȘTII AU VEGHEAT

 LA SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

 

Peste 450 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri în acest weekend, în valoare de aproape 78.000 lei.

În perioada 01- 03septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul Rutier și structurile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au acționat pentru reducerea riscului rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, cu scopul creșterii nivelului de siguranță și fluență a traficului rutier pe drumurile din județul Olt.

În urma acțiunii, au fost aplicate 467 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.968 lei, din care 183 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 100 pentru neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție omologate, restul fiind pentru alte abateri.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Totodată,  au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 23 de permise, din care, 5 pentru consum de alcool, 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea vehiculelor și 4 pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h.