15 Mai 2023Sursa: IPJ OLT

BULETIN DE PRESĂ

*

Acțiuni preventiv - reactive ale polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt

În perioada 13-14 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat acțiuni preventiv-reactive pentru depistarea operatorilor economici care nu respectă legislația, fiind vizați în special operatorii economici din sectorul agricol.

În cadrul acțiunilor au fost controlați 28 de operatori economici care își desfășoară activitățile în municipiul Slatina, orașele Corabia și Scornicești, dar și localitățile limitrofe acestora.

În urma controalelor, pentru nerespectarea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și a obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.500 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 7.100 de lei.

Exemplu:

La data de 14 mai 2023, în urma controalelor efectuate în orașul Corabia, polițiștii au identificat o societate comercială care are ca obiect de activitate comercializarea produselor fito-sanitare, ce nu respecta prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În cauză, operatorului economic i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 7.100 de lei.

**
 
Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Brazdei din comuna Șerbănești, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE