13 Aprilie 2024Sursa: IPJ OLT

POLIȚIȘTII OLTENI ALĂTURI DE COPII, CU OCAZIA „SĂPTĂMÂNII MESERIILOR"

          La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități educativ-preventive la Gradinița cu Program Prelungit ”Ion Creangă”, din municipiul Slatina.

Activitățile s-au desfășurat la solicitarea unității de învățământ, cu ocazia ”Săptămânii meseriilor”, și au vizat desfășurarea de activități interactive pe linie de prevenire a violenței fizice și psihologice și de educație rutieră.

Beneficiari ai acestor activități au fost aproximativ 120 de preșcolari și 7 cadre didactice.

În cadrul activităților, copiilor le-au fost prezentate noțiuni privind violența în școli, totodată fiindu-le expus faptul că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a minorilor,  constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult.

De asemenea, micuților le-au fost transmise sfaturi și recomandări în ceea ce privește modul de traversare a străzii, respectarea regulilor de circulație sau deplasarea de acasă către școală, pentru prevenirea implicarii acestora în evenimentele rutiere. 

Pentru o mai bună asimilare a informațiilor prezentate, polițiștii rutieri au folosit tehnica din dotarea Laboratorului de Siguranță Rutieră pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Copiii au fost interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuții libere pe aceste teme.

Totodată, polițiștii le-au explicat copiilor ce implică meseria de polițist, fiindu-le prezentate autospecialele de poliție și tehnica din dotare.

Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă copiii în mediul școlar, social sau familial, iar prin intermediul desfășurării unor astfel de activități, polițiștii își propun ca aceștia să coștientizeze nu numai faptul că violența, în unitățile de învățământ sau în afara acestora, este interzisă și pedepsită conform legii, dar și faptul că efectele violenței pot fi foarte grave și le pot influența în mod negativ viața, chiar și atunci când vor deveni adulți.

Siguranța copiilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ - preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

 

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE