02 August 2017Sursa: IPJ OLT

PESTE 63.000 DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ DEPISTATE DE POLIȚIȘTII OLTENI

PESTE 63.000 DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ DEPISTATE DE POLIȚIȘTII OLTENI

 

Polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat peste 3.100 de pachete de țigări de contrabandă, în urma a 5 percheziții domiciliare

La data de 27 iulie a.c., polițiști din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Olt și Dolj, în locații cunoscute că serveau la depozitarea, în vederea comercializării, a țigărilor fără timbru fiscal de marcare.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au depistat și confiscat cantitatea de 3.154 pachete de țigări (63.080 țigarete) de contrabandă și suma de 8.000 de dolari, bani ce ar fi putut rezulta din vânzarea unor cantități de produs similar.

4 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii. Împotriva unui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal”, faptă prevăzută  și pedepsită de Codul Vamal al României.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 50.000 lei.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și al Inspectoratului Județean de Jamdarmi Dolj.