03 Mai 2018Sursa: ipj olt

PERCHEZIȚII ÎN DOSARE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI CONTRABANDĂ

 

PERCHEZIȚII ÎN DOSARE

DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI CONTRABANDĂ

 

Polițiștii S.I.C.E. au efectuat 8 percheziții domiciliare în două dosare penale aflate în lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Actionând pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, politistii de combatere a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza județului Olt.

Perchezițiile au fost efectuate în două dosare penale aflate în lucru, unul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, iar celelalt pentru contrabandă.

În fapt, administratorul unei societăți comerciale din Balș, este bănuit că ar fi evidențiat în evidențele contabile cheltuiele nereale, respectiv achiziții de materiale de construcții de la firme tip fantoma.

 

Bărbatul s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor fiscale prin nedeclararea sau declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale firmei, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 976.483 de lei. 

In urma activităților desfașurate, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și înscrisuri. 

În vederea continuării cercectarilor în acest dosar, 2 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Județean Olt pentru a fi audiate.

 

Totodată, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă.

Cu această ocazie, polițiștii olteni au găsit la domiciliul unui bărbat, din comuna Corbu, 12.060 țigarete fără timbru fiscal, care ar fi urmat să fie comercializate pe raza județului Olt. 

 

In urma perchezițiilor, cele 12.060 țigarete au fost indisponibilizate, urmând a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului de stat prin săvârșirea infracțiunii de contrabandă. 

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.