19 Aprilie 2017Sursa: IPJ OLT

INFRACȚIUNI LA REGIMUL CIRCULAȚIEI PE DRUMURILE PUBLICE CONSTATATE DE POLIȚIȘTII OLTENI

INFRACȚIUNI LA REGIMUL CIRCULAȚIEI PE DRUMURILE PUBLICE CONSTATATE DE POLIȚIȘTII                                                                          OLTENI

 

La data de 14 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia au depistat în trafic un bărbat, de 51 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Mihail Kogălniceanu, iar cu ocazia controlului documentelor, acesta a prezentat o copie a unui permis eliberat de autorităţilor engleze.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu deţine permis de conducere.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

La data de 14 aprilie a.c, pe D.J. 643, pe raza comunei Iancu Jianu, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 54 ani, din oraşul Bălceşti, județul Vîlcea, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,85 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul este cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 14 aprilie a.c.,  pe raza comunei Bucinişu, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, de 26 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea autoturismul, având montate plăcuţe cu număr de înmatriculare din Bulgaria.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autorizaţia provizorie de circulaţie era expirată din data de 08 ianuarie 2016, numărul de înmatriculare montat fiind unul fals.

De asemenea, tânărul avea permisul de conducere reţinut din data de 19 martie 2016.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, respectiv conducerea unui vehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare.

La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Drăgăneşti Olt au depistat în trafic un tânăr, de 28 ani, care conducea un autoturism pe raza localității.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest,  rezultatul fiind de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Totodată, acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 15 aprilie a.c, polițiștii olteni au depistat în trafic, pe raza comunei Mărunţei, un tânăr, de 23 ani, din comuna Brebeni, județul Olt, în timp ce conducea autoturismul având permisul de conducere suspendat.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

 La data de de 15 aprilie a.c., pe D.J. 657, pe raza comunei Valea Mare, jud. Olt, polițiștii au depistat  în trafic un tânăr, de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat sau înregistrat.

Totodată, în urma verificărilor a reieșit faptul că persoana în cauză nu deţinea permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi  fără permis de conducere.

 La data de 16 aprilie a.c. , pe D.N. 54A, pe raza comunei Grojdibodu, polițiștii olteni au depistat un tânăr, de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un ATV, fără a poseda permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest,  rezultatul fiind de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.Totodată, acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei .

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că numărul de înregistrare atașat ATV-ului este al căruţei proprietatea sa.

Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 16 aprilie a.c, pe DN 64, în comuna Grădinari, polițiștii au depistat un tânăr, de 27 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, fără a poseda permis de conducere.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcootest marca Drager, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  ,,conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe ”.

Ieri, 17 aprilie a.c., a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pe numele unui bărbat, de 29 ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data 16 aprilie a.c, bărbatul, de 29 ani, din comuna Rusăneşti, în timp ce conducea autoturismul  pe raza comunei Vişina, județul Olt, la intersecţia cu DN 54, nu a respectat semnificaţia indicatorului „OPRIRE” şi a intrat în coliziune cu un autoturism,  condus de un tânăr, de 21 ani, din Caracal.

În urma impactului, a rezultat decesul unui bărbat, de 49 ani, și rănirea altor 10 persoane.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, în cazul tânărului de 21 de ani rezultatul fiind negativ. Conducatorul auto, care nu a respectat semnificația indicatorului „OPRIRE”, a avut o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.