19 Martie 2018Sursa: ipj olt

DETECTOR DE METALE COMERCIALIZAT ILEGAL, RIDICAT DE POLIȚIȘTI

DETECTOR DE METALE COMERCIALIZAT ILEGAL,

 RIDICAT DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii cercetează penal un bărbat care ar fi încercat să comercializeze ilegal un detector de metale.

La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 34 ani, din comuna Cârlogani, județul Olt, în urma căreia a fost identificat un detector de metale.

În fapt, la data de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt- Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un site, pe care sunt oferite spre comercializare diverse produse, este postat un anunț prin care o persoană oferă spre vânzare un detector de metale. Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că acesta nu este autorizat de organele de poliție pentru a vinde astfel de obiecte.

În urma percheziției, detectorul de metale a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „comercializarea detectoarelor de metale fără autorizație ”, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței nr. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.

Reamintim cetățenilor faptul că persoanele fizice și juridice care dețin și/sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obțină, în prealabil, autorizația inspectoratului de poliție al județului, respectiv  a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în a căror rază teritorială își au domiciliul/sediul, și să se înregistreze la aceste autorități.