17 Ianuarie 2018Sursa: ipj olt

BICICLIȘTI! NU CIRCULAȚI DUPĂ CE AȚI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

BICICLIȘTI! NU CIRCULAȚI

DUPĂ CE AȚI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

 

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce doi bicicliști s-au accidentat. Aceștia consumaseră băuturi alcoolice

La data de 15 ianuarie a.c., în urma accidentării unui biciclist, polițiștii s-au deplasat la fața locului în vederea efectuarii de cercetări. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, de 26 de ani, din comuna Izvoarele, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare condiţiilor de drum acoperit cu gheaţă şi zăpadă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,59 mg./l. alcool pur în aerul expirat şi i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În acceași zi, polițiștii au efectuat cercetări în cazul unui alt biciclist accidentat. În urma verificărilor, a reieșit faptul că un bărbat, de 61 ani, din comuna Ianca, în timp ce se deplasa cu bicicleta, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea acestuia, care a fost transportat la o unitate medicală.

Polițiștii au testat biciclistul cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,48 mg./l. alcool pur în aerul expirat şi i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cele două cazuri, polițiștii efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În anul 2017, pe drumurile din județul Olt, s-au produs 27 de evenimente rutiere în care au fost implicați bicicliști.

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, reamintim cetățenilor:

Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani.

Să nu conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumina de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

În circulația pe drumurile publice, biciclistul este obligat să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Se recomandă ca, în circulația pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecție omologată.

Biciclistului îi este interzis să traverseze drumul public pe trecerile destinate pietonilor în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate.

Conducătorii auto trebuie să conștientizeze prezența bicicliștilor în trafic, să-i respecte ca și parteneri de trafic, iar bicicliștii trebuie să cunoască regulile de circulație și să le respecte pe durata deplasării.