03 Mai 2018Sursa: ipj olt

AMENZI ÎN VALOARE DE 88.000 DE LEI, APLICATE DE POLIȚIȘTII OLTENI ÎNTR-O SINGURĂ ZI

AMENZI ÎN VALOARE DE 88.000 DE LEI,

APLICATE DE POLIȚIȘTII OLTENI ÎNTR-O SINGURĂ ZI

 

Polițiștii S.I.C.E. au acționat împreună cu inspectorii I.T.M. Olt, în urma neregulilor constatate aplicând sancțiuni contravenționale în valoare de 60.000 de lei. Valoarea totată a sancțiunilor aplicate de polițiștii de investigare a criminalității economice este de 88.000 de lei.

În această minivacanță, polițiștii olteni au continuat să acționeze pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite.

Astfel, la data de 30 aprilie a.c.,  polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijiniți de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au acționat pe raza municipiului Slatina, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite de societățile comerciale, care au ca obiect de activitate “spălătorie auto”.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, la una dintre firmele de profil, trei persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 60.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/ 2003- Codul Muncii.

În cadrul aceleași acțiuni, s-a constatat faptul că două societăți comerciale nu emiteau bonuri de casa clienților. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat sanctiuni contraventionale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Ca măsura complementară, s-a dispus confiscarea sumei de 212 lei.

În aceeați zi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și-au continuat activitățile acționând pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul comercializării produselor agroalimentare și protejării mărcilor și indicațiilor geografice.

Cu aceasta ocazie, ofițerii și agenții de poliție au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. 

De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii nr.84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, polițiștii au întocmit un dosar penal, intrucât un agent economic din Slatina a fost depistat în timp ce  comercializa articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute.

Marfa respectivă, în valoare de 1.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea stabilirii prejudiciului creat titularului mărcii respective.

Polițiștii vor continua să acționeze pentru siguranța cetățenilor.