30 Mai 2018Sursa: ipj olt

13 PERCHEZIȚII EFECTUATE LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNCĂLCAREA CODULUI FISCAL

13 PERCHEZIȚII EFECTUATE LA PERSOANE

BĂNUITE DE ÎNCĂLCAREA CODULUI FISCAL

 

          Peste 145 de kg. de tutun mărunțit și aproximativ 3.000 de euro ridicate de polițiști în urma perchezițiilor. 12 persoane conduse la sediul poliției pentru audieri.

 

La data de 29 mai a.c.,  polițistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza județului Olt.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, prevăzută de Codul Fiscal.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 145 de kg de tutun mărunțit, 4 instalații artizanale de mărunțit tutunul și aproximativ suma de 3.000 de euro.

12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

La acțiune au participat 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.