10 Septembrie 2023Sursa: IPJ OLT

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR OLTENI

          În seara de 9/10 septembrie 2023, în intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii olteni au continuat acțiunile cu efective mărite, în județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente  rutiere.

Acțiunile polițiștilor au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Astfel, în perioada de referință, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier.

În cadrul activităților, în jurul orei 19:30, polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe strada Recea, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 23:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe strada Mărășești, din municipiul Caracal, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi bărbați au fost conduși la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror situații de risc.

 

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE