10 Aprilie 2018Sursa: ipj olt

LA DATORIE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE, PENTRU SIGURANȚĂ CETĂȚENILOR

LA DATORIE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE,

PENTRU SIGURANȚĂ CETĂȚENILOR

 

În perioada Sfintelor Sărbători de Paște, polițiștii olteni au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 de lei.

La nivelul județului Olt, aproximativ 300 de polițiști au acționat zilnic în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

În această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, aceasta datorându-se măsurilor luate de poliţişti, care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice și rutiere.

În perioada 06 – 09 aprilie a.c, polițiștii prezenți la datorie au intervenit la 218 solicitări, dintre acestea 183 fiind prin Serviului Național Unic Apeluri de Urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 258 de sancţiuni, în valoare de 120.065 lei.

Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 06 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat pe linia prevenirii și combaterii sacrificării, transportului și comercializării animalelor și produselor de origine animală.

Astfel, aceștia au depistat în trafic, un bărbat,  de 41 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe raza comunei Seaca, 10 carcase de miel, fără a avea documente legale de proveniență. Bărbatul intenționa să le comercializeze fără drept.

Polițiștii au sancţionat contravențional bărbatul, cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

Totodată, cele 10 carcase de miel au fost ridicate și predate unei unități specializate, în vederea distrugerii.

           Depistați de polițiștii olteni, conducând fără a deține permis de conducere

La data de 06 aprilie a.c., acționând pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii au depistat în trafic, un minor, de 15 ani, din comuna Ianca, în timp ce conducea un moped pe D.N. 54, pe raza comunei Ianca, sat Potelu, fără a poseda permis de conducere.

La aceeași dată, pe D.N.54, în afara orașului Corabia, polițiștii au depistat un bărbat, de 68 de ani,  din comuna Brastavățu, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,06 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Luni, 09 aprilie a.c., a fost depistat în trafic un tânăr, de 20 de ani, din orașul Balș, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 546, pe raza comunei Coteana, în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere. 

În toate cele 3 cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Depistați în trafic, având concentrații de peste 1 mg/L alcool pur în aerul expirat

La data de 07 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au depistat pe raza localității un bărbat, de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concetrație de 1,16 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Fiind prezenți în trafic în ziua de Paște, polițiștii Postului de Poliție Iancu Jianu au depistat pe raza comunei, un tânăr, de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un buldoexcavator, având o concentraţie alcoolică de 1,13 mg/L alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.